Kemperisti z Čiech a Slovenska

  • Ahoj přátelé,
    jedna otázečka na Vás již zkušené uživatele.
    Koupili by jste Kemper znovu, co Vám na něm vadí a co naopak oceňujete.
    Máte nějaké speciální vychytávky, které se hodí sdílet?
    Díky za postřehy
    Radis

  • Ahoj. Koupil!!!
    Musím, přiznat, že hrají jen doma ve home studiu, takže nemám absolutně názor na Kemper v akci na živo. Roky jsem hledal zvuk alá Marshall 80'90' .Helloween ,Maiden Accept a pod.Uz jsem ho našel právě s Kemprem.Nejdůležitější je najít té správný kabinet a pohrát si s nastavením v amp. a cab sekci.
    Stáhnul jsem plno profilů i koupil.Nakonec mám upravený profil ,který byl na Rig exchange.

  • ahojte! kupil by som ho znovu.. 100x ano!! ved ja som ho kupoval este v 2012 a to som bol spokojny, nieto este po vsetkych tych update-och co boli a este aj verim, ze budu.. :) pre mna je Kemper absolutna nevyhnutnost.. zijem v panelaku.. mozem hrat aj o polnoci s fantastickym zvukom a susedov tym nerusit.. normalny apart by som si moooozno kupil, aj to nanajvys 1 jediny, ak by som mal rodinny dom... mam doma Blackstar HTC5 a ani ho uz nezapnem.. profily co su na webe su omnoho lepsie ako ked ho zapnem nazivo.. zacali sme s kamosom nedavno zase hravat nazivo, tak som si dokupil aj remote a aj s tym som nadmieru spokojny hoci je drahy jak prase.. ako vy by ste povedali, hehe.. :D a KPA ma tolko, ale tolko vyhod, ze nejake nevyhody ani neriesim..


    na KPA nejake negativa ani nevidim.. teda urcite nic vazne.. priznam, nie som nadseny zo stomp boxov.. donedavna som pouzival jedine ak pure booster.. ale chcel som mat aspon jednu krabicku a tak som si kupil ako ceresnicku na torte Robert Keeley´s RED DIRT MINI OVERDRIVE.. to v spolupraci s KPA je absolutna bomba.. nic viac nepotrebujem k maximalnemu zvukovemu stastiu.. najviac na KPA ocenujem surovy zvuk, casto hravam uplne bez reverbu aj delay, lebo sa mi to tak najviac paci a najviac si to vychutnam..


    ak sa pytas na vychytavky, tak ak nahravas do DAW odporucam stiahnut si Saturation Knob co je free plugin od Softube.. to dava krasnu stavicku.. hoci ja mam momentalne stavu s tym RED DIRT.. a neviem ci si ty Radek zrovna nespominal, ze mas rad ENGLe, tak odporucam vyskusat sady profilov od autorov Phil Wiedbrauck a Uwe Steigmann.. je ich myslim po 6 kusov a podla mna vybornej kvality.. ale kazdemu zas sedi nieco ine, cize v tejto oblasti je velmi tazke na niecom sa zhodnut.. pokial ide o komercne profily sa myslim vzhladom na pomer kvalita a cena nikto nechyta na Guidoristove.. jaj, a ako mierne negativum povazujem aj falt, ze s KPA je to nekonecny pribeh.. profilom niet konca a zda sa aj vyvoju.. nechce sa mi stale nieco nove a nove ucit ovladat.. chcem co najviac hrat, kedze mam na to malo casu...


    a este jedna vec. ked hravam akoze nazivo, cize riadne nahlas, mam zapnuty na EV ZXA1 HP filter 100 Hz.. u gitary, najma ak hra basa je vsetko pod 100Hz myslim uplne nepotrebne..


    osobne som presvedceny, ze s KPA sa da dosiahnut akykolvek zvuk.. niekedy to ovsem moze trvat iba par minut ci dokonca sekund a niekedy aj cele mesiace, ale nakoniec co chces dosiahnes.. chce to aj trpezlivost..


    KEMPER FOREVER!! :)

  • Diky za postřehy a rád si přečtu ty velké zkušenosti.
    Pluginů mám dost a to velice kvalitní od UAD, a Waves máme i hromadu hardware.
    Již Pro Tools 12, na kterých pracuji mají výborné pluginy.
    Pokud Vás to zajímá, tak odkaz na studio
    http://www.gloriarecords.cz


    Čekají nás prvé náběry kapel, to se těším, hlavně tam musí být řádná dynamika.
    Ještě se musím podívat na směrování výstupu, jelikož chci jednu linki s čitou kytarou, pro následný reamping.
    Vše jedeme přez preampy a velké stoly Soundcraft K3.
    Máme v tomto a příštím měsíci tři kapely, tak se s jejich svolením, podělím o nějakou tu zvukovou ochutnávku.
    Radis
    Jinak jsem včera koupil na Kemper termotašku z Lidl je ideálně vypolstrovaná a hlavně stálo 200,-.
    Hrajete někd na kemper na basu a nebo akustiku?
    Akustických profilů moc není!!! Testoval jsem dost vysoký model od Sigma Guitars je to pajclý Marten a tam se ten piezák ztratil a jelikož mám jen a si šest profilů na akustiku moc jsem toho nenatestoval. Kupodivu jeden profil hrál s přídechem nylonky, což je v nahrávkách docla dobré.

  • Radek, no zda sa, ze to mate zaujimave v tom vasom studiu..


    inak, ak by si mal nahodou cas a chut nenahral by si nejake zvukove ukazky robene s normalnymi kablami a potom reamping-ovane s tymi striebornymi.. rad by som pocul ten rozdiel..


    prednedavnom som si na nete nasiel ukazky robene s roznymi kablami, medzi nimi aj s VOVOX ale nepocul som tam ziaden dramaticky rozdiel...

  • Ahoj ,
    nevím, jak se to bude chovat na reampingu, ale Vovox jsou Švýcaři a ty kabely jsem si taky poslech metr kabelu 450 Kč je docela šleha a kabel mi zase tak úžasný taky nepřipadl.
    Jak jsem již dříve psal je zapotřebí volit kabely, tedy jejich průřez na konkrétní kytaru, například na Gibson LP kabely s 1,2mm byly moc temné a přidaly ještě větší hutnosta a tloušťku. Průměr 0,8 byl super kytara se projasnila a byla krásně detailní. Na Strata opačně ten tlustý byl to pravé a kytara hrála luxusně.
    Dále se používají různé klony s mědí, ta tomu dává tu špinavost, je toho na dizertační práci. Klidně si zavolej do Music Data p Malému ten tomu nevěřil a spadla mu brada už jen jak jsme do kempera dali přívodní eurovku ve stříbře, zvuk o 50% lepší. Nyní má pan Malý vystříbřenou Fendru potenciometry Allesandro a stříbrný kabel a dokonce i trsátko. Byl to zážitek vidět, jak testoval trsátko a potom to svoje oblíbené zahodil. Musel by jsi to slyšet na vlastní uši. Určitě to posouvá nástroj o jednu až dvě třídy nahoru.
    Nikdo tomu nevěří až to uslyší a zahrají si, tak rohlík na tváři. Posledně jsem si zahrál na vystříbřeného Strata od Pastrňáka z Buty.
    Kluci jsou ještě dál a mění poťáky od Allesandro Kanada jeden 70 Dolarů a kondíky do clon podobně drahé, ale tak vysoce nemířím. Kamarád má snímače na stratu a Gibson LP vinuté stříbrem.
    Referoval mi, že za ně dal víc jak za já za Kemper. Dam tu link na odkaz budu zveřejňovat nahrávku Zdenka Bíny ze živého vystoupení, jen akustika Furch a zpěv. Vše od elektriky a ž po kabeláž kytara mikrofon stříbro. Tak, třeba to tam uslyšíte.
    Když jsem se o to začal zajímat, tak jsem byl taky skeptický, ale je to velký rozdíl.
    Konečně mi dorazily oplety na kabely a tak zase několik šňůr vyrobím.


    zde odkaz na test trsátek

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    ukázka stříbra točeno jen na mobil
    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Edited once, last by Radis ().

  • ja este 4.0.2 nemam natiahnute.. som stale na 3.3.0, takze neviem.. na 3.3.0 mi funguje vsetko.. problemiky jedine ked pouzivam RM a prekliknem sa prilis rychlo na iny profil, tak to take cudne zvuky vydava kym sa to po cca 3 sekundach ustali.. inak vsetko ok..

  • Ja budu instalovat 4..02 dnes (testnu to i na dnesni zkousce s kapelou). Zalohu uz mam provedenou, jak mnozi doporucuji a jsem zvedavy jestli bude blbnout ta ladicka, ale asi to je ne vzdy pravidlo, funguje to vice lidem. Dam vedet jak jsem dopadl :) Pry to ma byt znat i zvukove, tak se necham prekvapit ....


    Jinak jsem poridil ke svemu PowerRacku unloaded Palmer Cabinet 1x12 a osadil ho kitem od KPA Solution... z pocatku jsem byl zdesen zvukem, ale fak jsem si uvedomil, ze je bedna vlastne FRFR akorat pasivni a kdyz tedy pouzivam konec z kempera musim mit v monitor out nezaskrtnuty "Cab Off" a pak to hraje OK :)
    http://www.kpa-solutions.com/camper-plus-kit/

  • To FendermanMB
    Cauves,
    zaujalo me jak jsi poresil odposlech. Ja mam KPA (PreAmp), a k tomu jsem kpoupil FRFR (viz na obrazku 1x12, RCF) a musim rici, ze se mi stale zda, ze to nehraje jak by melo. Zejm. mi hodne leze ven horna.


    Jak jsi spokojene s tim Palmer Cabinet? A to je aktivni z bedna, nebo ne? Na co si hal do te doby a proc jsi to vymenil.


    ZDenek

  • MIrku,


    upravujes jeste nejak RIG equalizerem, aby ti to hralo z RCF co nejvice podobne jako z kytarove bedny.
    Konkretne myslim, zda orezavas zvuk nad 10khz , aby se to co nejvice podobalo zvukove charakteristice kytarove bedny?
    Pripadne jak upravujes rig, zda- li ho upravujes?

  • Jak už jsem psal jednou.Pouštím si do KPA podklady, hlavně bicí ,Toontrack nebo Steven Slate. a looper z KPA.
    Takže spíš mám rigy udělaný jako FRFR .
    Docela dobře my hrají RCF se zapnutým,,Purecab".
    Když ořežu 100hz a 10Khz tak tam není až takový rozdíl.
    Už jsem psal , že free rigy od Jevo jsou dost realistický pro live a nejsou tak,,mixready"
    Mám už KPA jen doma, ale už se chystám konfrontovat sousedovo JCM 800 a Marshall 6100 30th anniversary.

  • FRFR (full range flat response)
    To znamená,že výsledný zvuk co leze z bedny , je kompletní řetězec zesilovač a bedna snímaná mikrofonem.
    Takže podobný co leze z PA , odposlechů monitorů a pod.
    Samozřejmě každá bedna má jiný zvuk, ale jsou tam frekvence od 60 - do 19Khz
    Prostě asi s FRFR neuděláš zvuk jako z kytarový bedny.