Kemperisti z Čiech a Slovenska

  • Ano, je v zaruce, tak samozrejme pres Muziker, jenze oni maji 30 zakonnych dni... Myslel jsem, jestli treba neni rychlejsi to poslat nejak primo do Kempera, na zaklade ticketu, ktery jsem dostal, zatim bohuzel bez ofic. odpovedi.
    Na nahradni KPA se v muzikeru zeptam, ale docela pochybuji... uprime, prekvapilo by me to

  • Zdar všichni!!!


    Hlásím se do teamu, ať to tu trochu ožije. Kempera mám někdy od března tohoto roku. V kapele jsme prodali všechny almary a šli do digitálu. Oba kytaristi preamp Kemper, basák má Line6 POD X3 PRO, to všechno přes digitální mix Soundcraft Ui16 a bezdrátové odposlechy Mipro rovnou do uší. Ve zkušebně už je slyšet jenom buben:-)
    Ovládám přes fcb 1010 s čipem UNO4Kemper, druhý kytarista přes midi rovnou z Cubase (používáme samply, takže tam má stopu na ovládání a nemusí se o nic starat).


    Jedním slovem nádhera, zvuk do ucha jako z cédéčka, domů ze zkoušky jde člověk v pohodě a ne s pískáním v uších a rozmlácenou hlavou z randálu.


    Kemper je pro mě splněný sen. Od roku 2002 jsem hrál na 5150 s originál 4x12 boxem, celou dobu prakticky na jeden a ten samý svuk. Myslel jsem, že si ten aparát vezmu do hrobu...ale všechno je jinak:-)


    K profilům které používám - hodně rád mám profily 5150 od GRStudios, aktuálně mám od SinMix HESU Little Bastard, který mi hodně sedí.


    Řešilo se tu, jak nastavit zvuk na live hraní. Samozřejmě zkoušíme, většina profilů má hodně basů a s těma se snažím opatrně. Basy má hrát basa:-)
    Pro ukázku jak nám to funguje nebo nefunguje zkuste následující live video
    MY PULSE - Live Masters of rock 2016


    Víc info o kapele My Pulse tady:
    https://cs-cz.facebook.com/MY-PULSE-266386579386/

    http://bandzone.cz/mypulse


    Ať to hraje a ať žije starý Kemper!!! :-))

  • Zdravím ve spolek :)
    chtěl bych se zeptat zkušenějších Kemperistů - jde nějak použít looper bez nožního ovladače - nejak přez midi, nebo nodmálním nožním spínačem

  • Ahoj.
    Použít lze, ale jenom ; start/stop s externim přepínačem.
    Dá se udělat midi ovladač např. Arduino a posílat NRPN ,ale pořád je mění a není to oficiálně podporováno.
    Já jsem si koupil originální Kemper ovladač.
    No ale nakonec jsem ještě přikoupil looper Digitech Jamman protože looper v KPA je jenom základní.Chybí hlavně quantizace, bez které se prostě netrefíš do rytmu.

  • Ahoj kluci.
    Tak jsem dlouho přemýšlel, jaké profily koupit.V už jich mám fakt plno a nikdy jsem nebyl spokojený.
    Vždy jsem se bránil koupit od MrBritt. Přišlo my , že jsou trochu zahuhlaný a nejdou my za prstama.
    Bylo my jasný , že MrBritt ví, jak mají znít.
    Asi nevím já jak opravdu správný profil vypadá.
    Koupil jsem si ,,Heavy pack" a Jcm 800.
    Moje obl.,, Accept " jsem našel s EVH 5153 , okamžitě. Když jsem hrál bez podkladu tak to bylo trochu jiné , ale jakmile jsem přidal banking track ,tak jsem si sedl na prdel.Uplně my to tam sedlo.
    Potom jsem ještě koupil Jcm 800 . Zapnul jsem ,, EUROPE" a zase identický zvuk.
    Doporučuji MrBritt.

  • Zdravím, mám kemper rack NEPOWER verzi a k tomu monitor Mackie. S klukama řešíme, že na menších akcích to moc netlačí a proto uvažuju, že místo monitoru pořídím normální bednu 2x12 nebo 4x12. Chci se zeptat, jak hrajete na živo vy a co můžete doporučit. Taky nevím, jestli ke kemprovi stačí jednoduše připojit cabinet a nebo ještě musím mít nějakou věcičku mezi. Díky za rady :)

  • Pokud nemáš zesilovač v Kemperu, tak stejně musíš mít zesilovač
    Nemůžu radit co tlačí na live.Hraju už jen doma.
    Ale všichni píšou ,že jim stačí FRFR monitor.
    Já mám RCF NX 10 SMA.Hraje výborně i při nízké hlasitosti a umí 800w .


    Ale pozor!!! Je to hlavně o profilech.
    Studiové klasicky ořezané profily ti nebudou hrát tak dobře.
    Myslím, že nejlepší jsou MBritt.Ty tlačí dost.
    Může se zdát, že jsou trochu zahuhlaný, ale právě když to vohuliš tak je to OK.
    Jestli jsi z Prahy ,tak můžu poskytnout RCF na odzkoušení.
    Ale je RCF stojí 27 tis.
    Pokud je to moc , Yamaha dxr 10 stojí 16 tis. a jsou s ní taky v pohodě.

  • Uvažuju, že zkusím pořídit něco od Mbritt, ale nejsem si jist, který pack koupit. Hrajeme tvrdší hudbu, zkreslený kytary v drop C, jedna kytara+basa+bicí+zpěv a sampler (elektronika). Převážně hraju jen spodky, takže potřebuju něco, co tlačí a podpoří tu hudbu (žádná sola). Dosud jsem používal profil EVH5150, nevím jestli to byl Ola Englund či co. I jsem kupoval dost zvuků - asi ampfactory, ale nějak jsem si nevybral.

  • Tyhle profily Ola atd nefungujou.Možná v mixu , ale na live ne. Najdi si profily od ,,JEVO" ten má 5150 , Engly a pod.
    Ty by mohli jít.
    Jinak MBritt vydal 50 profilů zadarmo.Jsou ke stažení na stránkách.
    Je pravda, že MrBritt je spíš ,,rock"

  • Ještě k tomu, že hraješ jen doma. Asi teda máš víc zkušeností s nahráváním zvuku z kempra do pc, než já. V létě chceme točit novou desku a zvažujeme, zda kytary točit ve studiu na aparáty nebo vyzkoušet kempra. Já osobně bych byl pro kempra, ale je tam háček v tom, že ve studiu se platí co hodina. Nemám doma kvalitní repro, abych si poslechl, jak ten "můj" zvuk zní a pokud bych zvuk měl hledat až ve studiu, tak se nedoplatim. Dá se tedy věřit nakoupeným profilům, aby to pak nebyl průser, nebo se to vždycky musí nějak poladit/doladit? Zvuk brát normál z main out do sterea?