Kemperisti z Čiech a Slovenska

  • Jasne, tomuto ruzumim.... Myslel jsem to jinak...ze mas napr specialne upraveny rig pro FRFR, a na druhou stranu jine korekce, ktere posilas do PA, pripadne jineho vystupu...


    timto smerem to budu asi smerovat, tzn pres EQ nastavim korekce (horni, dolni prousti, cca v rozmezi kytarove bedny, tzn 100Hz az 10kHz, zejmena oriznout vejsky z te horny) to pujde do FRFR pres minitor out, aby byl na podiu co nejvernejsi pocit, "jakoby" kytarova bedna
    Do PA (main out) necham vetsi rozsah...

  • Hele ,když máš kvalitní rig, tak to nebude takový rozdíl. když tam dáš hipass/lowpass. Zkoušel jsem teď ruzné rigy .Podle mě musíš nastavit EQ na momentalní zvuk kapely na podiu nebo ve zkušebně, aby ti vylezla kytara v celku. To bude asi o hledání té správné freq. a to jsou nějaké středy.Nebo použiješ ,,PURECAB".
    Stejně ti normálně leze z odposlechu na podiu zvuk od zvukaře, takže kompletní řetězec jako kdyby ti snímal box mikrofonem.Odposlechy jsou stejné a píše středový.


    Já jsem našel dobrý trik vyčištění blbé freq.


    Dám studio EQ do ,,X""


    všecnho na 0


    Mid1 Gain -5 dB


    Mid1 Freq 3120 Hz


    Mid1 Q - Factor 5.000


    Pěkně se mi ten zvuk pročistí.

  • Ahojte, zdravím všechny Kemperisty z CZ/SK! :)
    Každý z nás měl nějakou tu svou cestu ke KPA, ta moje byla přes strašné množství různých (vesměs higain) lampových zesilovačů, dokonce i odbočka přes AXE-FX std, ultra, II..., pak zase zpět k lampám, až jsem před měsícem pořídil PowerHead a zatím jen samá radost. Osobně mi nevyhovuje úplně hrát jen podle FRFR odposlechu, proto používám kytarové boxy. Prioritou pro mně bylo, abych měl na pódiu (a ve zkušebně) zvuk, který by se mi líbil, proto jsem volil PowerHead a hraju přes kytarové boxy 4x12 VHT s Greenbackama, na menší akce mám kopii Thiele 1x12 s Creambackem. Ovládám to vše midi pedálem Microdesignum a celé se mi to včetně kompletní kabeláže vleze do Kemper bagu. Prostě radost to vozit :) Momentálně se stále ještě seznamuju se všemi možnostmi, testuju teď fw 4.0.6 a zatím s ním nemám žádný problém.
    Radim


    [Blocked Image: http://i120.photobucket.com/albums/o180/fakrop/Guitar/Kemper%20PowerHead/image_zpshzfvw1tg.jpeg]

  • Momentálně hraju přes své vlastní DI profily hlavy EVH 5150 III (dal jsem je na Rig Exchange, hledej "fakrop"). Zkouším taky jiné, ale ne všechny hrajou právě s tím boxem, tak jak bych si představoval.


    FRFR tak nějak průběžně testuju, času je málo, ale zatím mi to jako kyt. box nehraje. A myslím že snad ani nemůže.

  • Zdravím pánové :)


    Jsem také čerstvým vlastníkem Kempera a jsem z něho naprosto nadšený :) Jak se zdá, tak na tomto ČS fóru jsem první výhradně baskytarový uživatel, nebo ještě někdo?

  • Tak konečne som sa aj stal súčasťou kemper rodiny :) Asi pred mesiacom mi prišiel môj Kemper PowerRack, objednával som ho z alexim.cz, hlavne kvôli tomu že pridávajú aj český manuál a majú kemper podporu. Hneď ako prišiel išiel som ho vyskúšať a žasol som ako úžasne znie. Po čase som prišiel na to že prišiel poškodený, nefungoval jeden potenciometer a dve tlačítka, hneď som písal do aleximu, skúšali sme to spraviť ale musel som to poslať naspäť na opravu. Teraz funguje všetko v poriadku, používam ho na basu aj elektrickú gitaru a je to masaker!!! :)

  • Ak na to máš záruku tak to rieš cez muziker. Ja keď som to posielal na opravu tak som čakal 3 týždne a to si ho chceli v servise nechať ešte dlhšie na úplnú kontrolu tak som sa s pánom z aleximu dohodol tak že mi objednal nový kus a ten mi poslal. Čakal som síce asi mesiac ale keby sme to tak nespravili a čakal by som na ten čo som posielal ja, tak by som možno ani dnes nemal doma.