Kemperisti z Čiech a Slovenska

  • Hm.Tak to mě taky, už napadlo.
    Hledat zvuk ve studiu budeš muset stejně.Musiš si uvědomit, že mix je samozřejmě všechno .Bicí, basa atd.
    Já používám bicí - vst Steven Slate SSD, nebo Toontrack.
    Když si vyberu nějaký preset pro bici, tak hledám profil na Kemperu, nebo obráceně.
    Je tam strašně velký rozdíl . Takže hledat profil bez bicích je blbost.
    Já bych doporučil koupit profily od Sinmix nebo Tonehammer.
    Oba dva mají studiové profily.Maji to udělané tak , že mají např. EVH 5150 a různé variace nastavení mikrofonu.
    Ve studiu ať ti nahraje jenom čistou kytaru a reampujte to.

  • no a jeste bych se vas zeptal na tipy, jak mazlite svoje zvuky. Jestli zakladnima knobama, eqvalizerem pred nebo za, pripadne jinejma vychytavkama, o kterych nevim?


    Vcera jsem natahl free pack od Mbritt a profily od Jevo,tak budu zkouset. Mam doma nejaky koupeny profily,napr. Sinmix,ampfactory,klidne bych neco povymenoval.

  • Tak gratuluji. :thumbup:
    To budeš dělat nějaké midi vychytávky Kempera jak divej. Co ?

    Jo jo. Jsem asi jediný, kdo si to nekoupil ani tak kvůli zvuku, ale hlavně kvůli MIDI komunikaci, která je mimochodem také světově unikátní, stejně jako kvalita zvuku. Vyčtení a zobrazení názvů rigů je super. Teď se chystám na zobrazení stavů stompboxů.


    Když už o tom je řeč, tak mám dotaz: má smysl ovládat MIDI ovladačem (tedy při živém hraní) tlačítka sekce STACK (Amplifier, EQ, Cabinet)? Já bych řekl, že ne, ale pro jistotu se ptám, jestli existuje někdo, kdo si to vypíná a zapíná během hraní.

  • Jo jo. Jsem asi jediný, kdo si to nekoupil ani tak kvůli zvuku, ale hlavně kvůli MIDI komunikaci, která je mimochodem také světově unikátní, stejně jako kvalita zvuku. Vyčtení a zobrazení názvů rigů je super. Teď se chystám na zobrazení stavů stompboxů.
    Když už o tom je řeč, tak mám dotaz: má smysl ovládat MIDI ovladačem (tedy při živém hraní) tlačítka sekce STACK (Amplifier, EQ, Cabinet)? Já bych řekl, že ne, ale pro jistotu se ptám, jestli existuje někdo, kdo si to vypíná a zapíná během hraní.

    Zdravím Roberte a vítej do klubu :) :thumbup: určitě jsem nikdy naživo tahle tlačítka nepoužil... používám jen rigy a stompbox efekty + mission expression pedal na wah. Martin Škoda

  • Zdravíčko Kempeři


    nedávno jsem se stal členem držitelů kempera a jsem z toho nadšený.


    Mám ale pár věcí, na které bych se zkušenějších rád zeptal a poradil se:


    1. V manuálu je napsáno, že v případě použití alternativ input (zadního vstupu) se můžou používat efekty(STOMPS) ale používat efekty (EFECTS) se výslovně nedoporučuje.
    Může mi prosím někdo vysvětlit z jakého důvodu a zda se to dá nějak nastavit, aby se dalo používat oboje?


    2. Vlastním verzi POWER rack. A když připojuji Kemper ke Cabinetu, je nutné používat stejný kabel jako při propojení Lampového zesilovače a bedny (nevím jak se nazývá), nebo stačí obyčejný nástrojový kabel? Co je lepší?


    3. U verze POWER (se zesilovačem) nastavují se někde OHMS ? Nebo mi Kemper sám nějakým způsobem pozná, jestli jsem balem strčil do bedny s 8ohms nebo s 16 ohms? Bojím se, abych Kempera hned ze začátku nerozbil


    Předem díky za odpovědi


    Márty

  • 1 : tady asi myslejí krabičky vs rack processory jako třeba TC electronic G major atd.
    2 : rozhodně nechceš instrument kabel, je potřeba pořádnej kabel, těch 600W tam dokáže vytvořit pořádny horko v tom kabelu
    3 : je to standartně 8 a 16OHM u solid state je to v celku jedno, je jenom duležité nepoužívat menší impedance, něco jako 2OHM by nebylo nic moc, protože kemper by neměl moc odporu a drtil by tam teoreticky mnohem víc něž 600W a to by mohl byt problem.



    Co se týče Kemper a kytarové bedny, to je topic na cely další článek.


    Doporučuju používat merged profily a ne not merged, protože kemper nedokáže věruhodně napodobit kytarový box přes jiný kytarový box.


    Je to jak když vezmeš motor z jednoho auto a dáš do do druhého, asi to pojede ale kdo ví jak..


    Nejlepší řešení je pořídit FRFR cabinet, ale ty jsou ošklivě drahé, pokud nelze jinak než kytarový box, používat direct profily zasilovačů bez boxu nebo merged profily, hlavně na zkoušky je to obrovsky rozdíl, nemerged profily nemají koule a musí se hrát obrovsky nahlas, aby se to probilo do mixu vs merged a direct profily jsou věruhodné napodobeniny reálného zesilovače přes ten box co člověk má, tzn kemper napodobí pouze output sekci a bedna tam dodá svůj díl až za kemperem.

  • Děkuju moc za vysvětlení.


    Zeptám se jen na nějaké drobnosti (tak mě tu prosím neukamenujte, že to neznám :D )


    1. V manuálu píšou vyloženě toto:


    Při pouţití Alternativního vstupu můţete stále pouţívat monofonní efektové smyčky, ale
    vyvarujte se stereofonních efektových smyček, ty pouţívají Alternativní vstup jako pravý
    návratový vstup ze smyčky a Profiler není na tuto situaci automaticky připraven.


    - Stereofonní efekty jsou myšleny STOMPS a monofonní jsou myšleny EFECTS v kemperu, jestli tomu správně rozumím?
    - Pokud ano, tak teď hlavně netuším, zda mohu efekty EFECTS v kemperu používat, když hraju přes alternativní input. :(


    2. FRFR je aktivní odposlech, že?



    3. Ohledně OHMS děkuji za vysvětlení, chápu vše :)


    PS srry, na mě se s tímhle musí pomalu.


    Předem díky za odpověď.
    Márty/Anacreon

  • možná jde spíše o efekty, které patří do efektové smyčky jako třeba delay reverb atd, když je dáš za kytarou přímo do kemperu tak to nebude znít dobře ani na reálném zesilovači, ale nejsem si jistej co přesně tím mysleli.


    FRFR full range flat response, je to defacto odposlech passivní nebo aktivní často bývají aktivní, ty reproduktory nemají guitar voicing, je to podobné jako PA třeba.