• Ahoj všichni,
    tak jsem se stal vlastníkem tohoto drobečka a již ze startu jsem jej doplnil sadou zvuků M Britt Modern Pack.
    Mohu potvrdit, že zvuk je famózní, docela jsem překvapen, jak se efektová jednotka pojí se zvukem. Většinou efekty mají na zvuk destruktivní vliv, hlavně co se tloušťky zvuku týká.
    Prozatím jsme se s Kemprem seznámili a představili. Již nyní cítím, že se bude jednat o skvělého společníka. Můj postřeh je, že za prsty jde lehce ztuha, ale je to o zvyku. Zde je dotaz na Vás zkušené, je asi možnost citlivost nastavit. Již se těším, jak ho zapojím do studia. Podotýkám, že jsem jej otestoval s výborným kabelem a elektrikou se stříbrnými dráty. Když jsem si ho jel do Music Data otestovat, tak jsme jej testovali na aparátu Nexo.
    Po vybavení sítovým kabelem ze stříbra se majitelé a personál nestačili divit, co to se zvukem udělalo, potom došlo k testu kytarových šňůr s čistého stříbra a to se teprve děly věci.
    Kytary byly ale docela kvalitativně vysoko Strat Custom, rok nevím. Gibson LP Custom 1978, Zvuk jak vtipně podotknul můj kamarád PAPAČKA.
    Musím uznat, že se profily M Britt opravdu povedly, ale i profily s Kemper stránky, kde prezentují i jiní výrobci své zvuky, některé jsou opravdu zajímavé. Nevím, jaké poznatky máte vy?
    Musím uznat, že i spousta původních zvuků lze poměrně snadno posunout o dost výš.
    Hlavní je radost a objevování. Tak dlouho jsem na kytaru už dlouho nehrál a přestat jsem musel, jelikož prsty už víc nesnesly.
    Tak ahoj všichni a doufám, že mě adoptujete do rodiny Kemperáků.
    Jinak jsem od Rožnova p. R.


    Radek

  • Ahoj,


    připadá mi, že na kemper si je zapotřebí zvyknout, nic neodpouští a připadá mi, že se na nej musi trochu silověji a přesněji.
    Kabely VOVOX / Švýcaři, odzkoušel jsem si jej a je trochu moc dřevitý. Stříbro zvuk zespodu vyčistí projasní a dodá lesk. Nedá se to dost dobře popsat
    hodně se děje ve středech a zvuk dostává šťávu. Kabely si vyrábím s 99,7% stříbra. Dráty se musí nastrukturovat a to platí i o opletu a izolaci, stojí to za to.
    Minulý týdej jsme zvučili a nahrávali Zdenka Bínu a ten po výměně kabelu u kytary // Akustika Furch // jen zíral.
    Mám srříbro i v kytaře a zvuk jde o dvě třídy nahoru. Jsou v našem klubu i tací co mění i potenciometry jeden za 70 dolarů a to platí i o kondenzátorech na clonách.
    Dokonce jeden kamarát ma i stříbrem vinuté snímače.


    Jak si zvuky Kemra upravuješ do aparátu, Ladíš EQ podle PA?
    Mám profily od M Britt Modern Pack, nemáte další dobré profily k výměně od tohoto autora, jsou výborně zpracované.
    http://www.mbrittprofiles.com/home/index.html


    Ahoj Radek

  • ZDravim Radis,
    Pises,ze jste testovali na aparatu Nexo. Znamená to,ze jedes z KPA do (předpokládám,že mas preamp KPA) DO ZESILOVACE (HLAVY) A BEDNY?


    JA mam preamp KPA k tomu FRFR aktovni bednu a stale se mi nedaří najit dobry zvuk. Resp chybi mi tam lampovy stredovy jemny zvuk....v pátek S tim budi hratpoprve naživo a možná si radeji vezmu sebou do zálohy Engla s bednou, i když se minto fakt nechce.


    Zatim mam spíše rozporuplne pocity, ale asi je to tim,že to neumím nastavit.

  • No to jsem taky zvědav, jak to poleze z PA, asi se bude muset upravit EQ . Ve Velkém Meziříčí v Music Data jsme to jeli do pultu Yamaha a do PA Nexo.
    Myslím si, že pokud nepotřebuješ, aby ti to tlačilo do zadku na podiu, tak je to primárně určeno k propojení přímo do mixu a PA, má to spoustu výstupů, tak je možné variovat.
    Odposlech, in-Air atd. Kazdopádně to chce koupit profi zvuky, jinak se budeme trápit a taky Kemper ctí kytaru, tak si myslím, že je to i otázka nástroje a šňůry, pak by vše mělo být OK.
    Dej vědět jak to dopadlo.

  • Jasně souhlas. Člověk má tendenci to srovnávat,když ti to pere bedna do zadku. S tím nemám problém, že mi to leze jen z FCFR,je to přeci jen odposlech.


    Přesto ten základní problém je nastavit dobrý zvuk co poleze do PA, myslím, že hodně by mi mělo vždy napovědět co mi leze z Frfr. Kytara je ok, GIBSON, LP custom. Zvuky jsem koupil od Sinmixu,které mi přijdou velmi dobré. To co mé překvapilo, až se mi to nechtělo věřit,jsou ty kabely...co jsi zmiňoval. Popravdě to jsem nikdy neřešil.


    Je pravda,že asi VELMI DULEZITE je TAKE nastavení Eq. Máš nějaký vybraný EQ,KTERY POUZIVAS?


    Čau

  • Ahoj,
    mám doma studio a tak si EQ na vše nastavuji osobně. Většinou se ukazuje, že syrovější zvuk se pojí s kapelou lépe. Pozor na basy ty dělají v souzvuku kouli a kytara neleze z kapely.
    To stříbro jako by ty basy od pazvuků vyčistí a přidá krásnou středovost s mnoho alikvotů. Kytara hraje s tímto kabelem o třídu líp. Mám LP Custom a LP Suprime aty jsem stříbřil u snimačů a vývodu, zvuk se strašně zlepšil.
    Dlouho jsem aranžoval a upravoval midi pro kapelu a tak s tím mám víc jak dvacet let praxe.
    Pokud máte zvukaře dá se tomu pomoci v mixu, ale nesmí mít v uších na .......................
    Ty kabely bych opravdu nepodceňoval, v sobotu jsem hrál v průserovém prostoru, který mám naposlouchaný a zapojil jsem rozvody přes stříbro a jen jsme se divili.
    Samozřejmě mám i kabeláž doplněnou stříbrem. Mám i mikrofoní kabel a to je radost zpívat.
    Chápu, že se tomu nechce věřit, ale vyzkoušej následné
    Zapoj Kempr a bednu přímo do zdi bez prodlužek a potom si zahraj, potom si otoč kytarový kábel normálně a pak ho otoč a poslouchej jak ze bude zvuk měnit.
    Potom můžeš uvažovat o jiném kabelu. I běžné kabely je zapotřebí strukturovat, určit jak jsou vedení dráty, mají směrovost a na zvuku se to projeví, slušné firmy táhnou dráty a oplétají společně i s potiskem a pak to je jakým směrem jde nápis, tak se zapojují do kytary např MOGAMI od písmena M do kytary ale někdo to potiskuje až dodatečně a tak je lépe zvuk vyzkoušet.
    Co jsou to za zvuky co jsi kupoval, já mám zvuky od M Britt modern pack.
    Pokud budeš chtít kabel se stříbrem, tak ti ho můžu udělat, čekám na oplety.
    Radek

    Edited once, last by Radis ().

  • Radku diky za vyčerpávající odpověď.


    S tema kabelama to je teda věda. Popravdě ani nevím jake mam kabely. Nějaké planet waves, ted jse ještě kupoval dadario. Ale asi zadnej hit to nebude. 6m kabel stal asi 1000kc.


    Jinak si myslim,ze nejdříve fakt musím najít, nastavit zvuk a následně bduu resit kabely.


    S tema zvukama jsem si dnes hral asi 3 hodiny. Natahnul jsem par zvuku co jsem nasel na rig exchange od Britta a jsou fakt některé dobre. Zejmena se mi libi,ze maji peknej jasnej gain zvuk, na tenkejch, sólových strunach. Musel jeem ale zase stelovat, aby ty basove struny E A D nebyly takove tupe. Takze jsem otevřel v v efektu EQ a zacal stelovat, v zásadě jsem stahnul nizke frekvence a trošku zvysil stredy... Tak dnes, tj v pátek večer, uvidim, jak to bude hrát. Popravdě, ale furt to neji ono.


    Sinmix jsem koupil tento SinMix EHV 0551 III.
    Na kolik přijde kytarový kabel , napr 6m ve stříbre?


    To matani vlakna nevim...

  • Ahoj,
    docela je dobré se podívat na jaké snimače byl rig tvořen, já jsem řešil proč mám některé zvuky tupé a to, že byly tvořeny na singly.
    Včera jsem chtel smazat všechny nonfavorit rig a smazaly se mi všechny a kemper byl úplně prázdný!!!!!!. Ještě, že jsem měl udělány zálohy.
    To není problém udělat kabel, ale je zapotřebí vědět na jakou kytaru hraješ a jestli má byt zvuk jasnější ostřejší, nebo tlustý.
    Právě podle požadovaného zvuku se volí průměr stříbrných drátů. Klidně zavolej 608731828


    Můžeš definovat co se ti na zvuku nelíbí?

  • Tak to sji mel kliku, ze jsi mel zalohy - ty jsem jeste neudelal, tkaze bych to taky mel ...


    S tim zvukem je to u me komplikovanejsi, jelikoz jsem to nikdy moc neresil, vzdy jsem vzal hlavu otocil 5 cudlikama a bylo to. :-), takze asi ani opradne nevim co chci..:-)


    Zvuk bych mel nejradsi na begly ostrejsi, ale na sola zase kulatejsi a jemnejsi. Bohuhel, kdyz se mi libi zvuk na beglech, tak vetsinou na tenkych strunach je upraskanej az takovej distortion.


    Kazdopadne vcera na koncerte jsem poprve otestoval KPA. Zvukar spokojenej (bral to lajnou) a ja akorat resil odposlech pres muj FRFR, kterej byl napojen na monitour out - musel jsem ho trosku smerovat, abych ho dobre slysel (co mi vadi na tom FRFR je docela silna horna, ktera nejde vypnout...)


    Na zvuku tedy jeste budu nejakou dobu makat (resp hledat a zkouset) a jsem optimista a verim, ze to dopadne dobre:-) pak bych se kdyztak ozval a budeme resit kabely, ale kazdopadne dekuji moc.

  • Ahojky,
    když jsem ještě Kemper neměl četl jsem toto vlákno a další na CZ serverech a udivovalo mě jak tam uživatelé používají aktrivky od RCF atd, přitom kytarový zvuk komb a hlav je řešen povětšinou širším středopásmem 10" nebo12 " . Tak je zapotřebí si uvědomit, že ten reprák dává určitý charakter zvuku. To větčina muzikantů vůbec nechápe, že při sejmutí jejich komba, nebo hlavy mají z PA úplně jiný zvuk, než si myslí. Ve studiu je to markantní a tam jsou na to podmínky, stejně Kemper udělá lepší službu. POKUD MÁŠ KYTARU TYPU LP NEBO JINOU, SE DVĚMA HUMBUCKER, OTESTUJ NASTAVENÍ KOBYLA NAPLNO A KRKOVÝ JEN TAK NA POCIT ASI DESET PROCENT NA POT. HLASITOSTI. Mohlo by to vyřečit ten problém s tenkostí.
    Jinak se musí najít vhodný RIG s nastavením právě na velkém PA, aby kytara lezla z hudby a nebyla zahuhňaná, asi by tě udivilo, ale v některých nahrávkách kytary řežu odspod až nad 200Hz, spodek totiš hraje bass a bicí respektive velký buben.
    Je zapotřebí si uvědomit, že každý nástroj je jen součástí velké skládačky, která se nazývá celkový sound kapely a tak k tomu přistupovat, zde není místo pro individualizmus. Omlouvám se za moralizování, ale když nahráváme kapely, je to mnohdy patrné a ti kluci si to vůbec neuvědomují.
    Tak asi tak nějak se to má, My s kolegou i zvučime a to máme aparat o KV2 audio, tak to je opravdu čistota.
    Krásnou neděli všem Kemperistům
    Radek

  • Právě, že bych čekal, když jedu přes Kempra tak ta aktivní bedna by měla být v poho,resp zvuk co z toho leze,jelikož Kemper si nasimuluje zvuk cabinetu.
    Naprosto souhlas s tím,že pokud klasickou hlavu pošlu do linky,tak zvuk bude na PA desnej. Ta bedna dělá spoustu zvukové práce.


    S těma snimacema to zkusím jak píšeš.


    Mě se třeba líbí na begl Mesa Rectifier zvuk, ale na sóla mi přijde upraskanej,alespoň mě to tak hraje.


    Zatím vše a zdravim všechny.
    ZDENEK

  • Tak jsem to nemyslel, ta aktivka, pokud je na rovno bude přibarvovat zvuk, jelikož práce střeďáku je zde nahrazená tlakovou hornou a ta je větsinou dělená kolem 1000Hz, tak tam ty středy, které vyřazuje střeďák právě v kytarovém kabinetu nebudou. A ve středech se odehrává vše nejpodstatnější, to samé bude u studiových monitorů, ta mají právě z těchto důvodů ulhaný projev. Lepší to bude u třípásmovky, pošli mi link zvuku, který se ti líbí a který preferuješ.
    Na obrázku máš LP, tak hraješ na dva humbuckery? A jakou kytaru vlastníš?
    Ještě se vrátím k tomu simulování, Kemper nic nesimuluje při čichání aparátu si kemper do hlavy a bedny posílá své frekvence a různé pazvuky a očichává jak se tento koktail na zvuku podepíše, pak probíhá dost složitý proces modulace hlavy a konkrétní bedny a snimacího mikrofónu.
    Rig je tedy opravdu směsí toho co je schopna dávat hlava a bedna + mikrák, a to je větřinou střeďák, nikdy jsem neviděl, že by se vzorkoval jiný box.
    Velká část aktivek je dost jedovatá a právě ta uhlazenost středů tam chybí. Já kemper zkouším na třípasmovkách a na širokopásmovém jednopásmu a musím uznat, že jsem z 1300 Rigů vybral jen několik a ty jsou většinou placené. Pokud ti zvukař ladí zvuk do PA bude jednoduší poslat ti Kemper z mixu linkou do tvé bedny, poud ne přímo do odposlechu, tam budeš mít reálný zvuk, jelikož pokud to zvukař ví, budou vyřízlé kolizní součtové harmovické frekvence. Pokud by jsi se znovu rozhodoval šel bys do kempera znovu?
    Radek

  • Tak, jsem testoval zvuky a s tim nastavením Kobyla 100% krk 10-20% a Rig Van Halen docela dobrý jak na doprovod a i na solo, ton šťavnatý a na solech docela pořádně tučný i bez přepínání samo sebou přepínač na středu.Těch profilů by ale vyhovovalo mnohem víc!!!!!
    Konečně jsem si dal oba mazliky, vlastně i s Kemprem trojička, do profilové fotky.
    Radek

    Edited once, last by Radis ().

  • Cauves,mam LP Custom (co je na obrazku).Link zvuku co se mi libi, begly, ale i sola a vyhravky:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


    RCF (aktivku jsem kupoval hlavne proto) a cely system (KEMPER) jsem volil jendak s touhou po lepsim zvuku a vleke variabilite a take kvuli prenositelnosti...proste se mi nechce rvat bednu, hlavu atd. Popravde pro me je klicove, aby to hralo skvele do PA, ale i pekne do RCFka, kvuli zkouseni atd (tady budu muset spise udelat jine korekce do vytupu na MAIN (PA) a do MONITOUR OUT (RCF). Stejne tak chci, aby to poradne hralo pri nahravani do PC, kdyz nahravame do cubase.Jaky RIG Van Halen si zkousel? Zkusil jsem snimace kobyla 100% krk 20% a zda se mi to, že to je lepsi, zejmena v tech solech, plnejsi a u tech beglu to tolik neřeže pilu. Zkousim jeste laborovat s tonovou clonou na kytare, zatim se mi jevi celkem dobre to mit na cca pulce.NEchavas clonu na max nebo ji stelujes?Na tvoji otazku, zda bych sel do kepmera znovu, tak odpovidam, ze ano, jelikoz jsem presvedcen, ze to musi hrat, akorat to neumim nastavit:-)) . Jen doufa, ze aby to hralo, tak nebudu muset to posilat do kytarove bedny, to bych musel vzit i hlavu, kvuli koncaku....:-)Jdu zmenit foto:-), aby tam bylo cele nadobicko-...

  • Jo to je hodně natlačený zvuk, ale pozor stejnou figuru hraja basa a ta tomu přidává hutnost, je to slyšet v partech kdy kytar hraje vyhrávku a tam je jasný ostřejší zvuk. Použil bych např. Metal Wide se zdůrazněnou složkou spodního pásma a potom proti tomu bych posouval horní propust až se ze zvuku vytratí protivný spodek. Středy se u metalu lehce potlačují. Výšky dodají čitelnost a pozor nepřehnat ambient. Kratičký dozvuk dodá objem, ale opatrně. Dále malý experiment s Gate, určitě bych porojel cabinety a hotovo.


    R

  • Radku,


    Jen pro potvrzeni, zda se orientují v termínech které popisuješ. Resp..spíše mám pocit,že se neorientuji :)


    Co znamená?


    1) posouvat horní propust až se vytratí protivný spodek? Spíše bych čekal,že budu posouvat spodní hranici pásma směrem nahoru, abych vytlačil ty nejnižší frekvence.


    2) nepřehnat ambient..


    DÍKY.
    Zdeněk