• Ahoj, Behringer jsem pouzival ca 1 rok spolecne s UNO4Kemper, svoji praci delal pomerne dobre. Pokud, ale vyzkousite DUNLOP DVP3 , popr. Mission Engineering EP1-KP objevite nove svety, predevsim realneho pocitu pri pouziti WAH, a i Volume. Vlastnim oba dva a mohu byt radou, zkusenostmi napomocny.


    Souhlas,ale je potřeba si uvědomit, poměr cena,kvalita.
    Tzn Behringer (celý pedál,vc prepinacu,kanálu,módy browse,performance,+pedály) za 3100Kč nebo jen samotný (i kdyz prvotřídní) epxression pedál za cca 3300Kč. Takže na živé hraní stejně potřebuji dokoupit něco čím mohu přepínar banky,performance atd..

  • Ahoj, nezbyva me nic jineho nez souhlasit, co do financi je FCB urcite dobrou volbou, bohuzel a to byl muj pripad, zacne vadit: velikost , napajeni, 2 midi kabely , expression pedaly, ?programovani-vymena chipu? pro nove a zadarmo :) funkce od fy.Kemper. KPA neni low-end a stoji tomu odpovidajici penize a pokud ma nekdo potrebu mit remote pedal a plne ho vyuzivat, tak rozhodne od kempra , nebo podporit zlaty cesky ruce http://www.microdesignum.cz.

  • Microdesignum mám.Půjčoval jsem Kemper Robertovi Krejčímu na vývoj Midi Grande .
    Super chlápek a jeho ovladač je super.Škwor si nechali taky dělat od něj taky ovl. pro Kempera.

  • To ne funguje to jak má ale spíše hledám variantu s displejem přímo na ovladači.

    Gibson Les paul standard 94´,
    Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,
    Sratocaster 1960 Dakota red -Jurča guitars,Kemper profiler

  • Ahoj, vsechno uz je jednou vymysleny a u Kempra to plati dvojnasob. Hardware ma Kemper udelany dopredu a pak uz resi jen software. Doporucuji setrit koupit Remote a neutracet penize za pul parku. :)

  • Oni hošové si neuvědomují ,že jaksi se doba mění i v PA.Dnes přece už není potřeba 100w hlavou ozvučit sál ne??Poslední dobou co mrkám na live koncerty hvězd tak aparáty poschovávané někde za bukem stejně jim to valí na 30 w a nikomu to nevadí.Ba právě naopak se zvuk kapely vyčistí když na podiu nehulákájí 2 100 wattové aparáty +bassa.Odposlechy do uší další vymoženost moderní doby.


    Přece máme převážne všichni naposlouchané zvuky svých vzorů z desek takže hotový studiový zvuk.Já jsem ho teda vždycky chtěl,cesta lampových předzesáků+konec ,pak Marshall bluesbreaker +tance na krabičkách ,1w ampy ,line6 DT25 atd.Výsledek byl vždy rozpačitý protože jak víme je potřeba aby se při nazvučení pracovalo s pozicí mikrofonu ,dále volba mikrofonu atd.Každý víkend nás zvučil někdo jiný a prostě výsledek nikdy nesplnil to jsem chtěl. Prostě pokud jste v pozici okresního nebo krajského vrzala tak nikdy nebudete mít ten servis a komfort vyladit řádně zvuk,a mít zvukaře co rozumí kytarovému zvuku(protože nejlepší zvukař je kytarista co si na cirkulárce uříznul 3 prsty a těch moc není).


    Jednou jsem zkoušel slepý test celolampu na které jsem našel zvuk který mi vyhovoval pak PODHD500 jsem našel podobný amp charakteristikou lamp atd.Lampáč jsme sejmuli mkrofonem do jedné starny PA pod šel linkou do druhé.Ten zvuk byl +- trolejbus stejný žádné velké čaro se nekonalo.Pak došlo vystřízlivění přeprava,udržba,krabičky thru bypas lišty atd to znáte všichni.Lampáč fičel zpátky do obchodu.


    Je jasné ,že s Kemperem se musíte sžít pochopit co jak funguje dostat do ucha rigy +své nástroje co bude vyhovovat a co ne .Vždyť s klasickým ampem je to podobné než najdete overdrive co sedne aparátu i kytaře je kolikrát martýrium a prachů v háji.Pro mne je teď kemper jednou z nejepších investicí.Pro mne má skvělou dynamiku a odezvu toho co umím dát do kytary,špičkové efekty a spoustu opičáren dokola.Nejdůležitější je že ten zvuk prolézá což byl vždy problém u modelingu.A dnes už ty PA čka tu kvalitu přenesou.Pokud ovšem někdo testuje na koncertě bůhví na jaké PA a odposlechy zvukaří okresních formátů mají taky spíše lowend tak se nedívím že se to moc nezdá ale hlavně je třeba se s tím opravdu pohrát a prosedět určitý čas.Myslím ale, že hele pujč mi to já si to zkusím asi nebude moc fungovat.
    JInak ať lidi posluchají také očima je přece jasné ,že z youtube to po audio stránce vždycky nebude srovnatelné z reálem.Já jsem vždycky čuměl na ty vyjevené ksichty lidí co umí hrát asi 100x líp než já a mají tam 20 aparátů a nevěřícně kroutí hlavou jak je to možné.


    Tak jsem si udělal radost a zakoupil Kemper Remote co dodat ,pecka doporučuji.Parádně vidím rigy i efekty v nich obsažené ,dokonce je na výběr ze dvou layoutů zobrazení.Ve verzi 4.0 lze dokonce namapovat i switche ovládající looper ladičku a tap na spouštění efektů kdyby bylo málo.jeden kabel,bez napájení prostě vychytané.

    Gibson Les paul standard 94´,
    Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,
    Sratocaster 1960 Dakota red -Jurča guitars,Kemper profiler

  • Ahoj,
    taky jsem všemožně dumal, ale originál remote bude asi fakt správná volba, je to sladěno a vše vychytané s novými update jistě přibudou další funkce. Uvažoval jsem o nějaké levné náhražce, ale asi to nemá cenu a s novými funkcemi to bude vše kompatibilní a ten display je fakt super. Kde jsi remote dokupoval?



    Pro Mirek GR10
    Taky jsem několik příspěvků napsal, ale na našem fóru diskutují jen opravdoví odborníci anebo lidi, kteří nemají zájem o informace, ale chtějí slyšet jen svou pravdu. Je to někdy těžké a někdy se nedivím, pokud jsem Kemper neměl doma, taky jsem pochyboval a stále ještě hledám. Je to po létech Lampových aparátů opravdu šok a chce to zdomácnět a hlavně využít. Já jsem všechny krabky už rozprodal.
    Prozatím jsem nadšen, nikdy jsem takový zvuk neměl a to ještě kemper zvládám tak na 50%.
    Používáte někdo odladění kytary o půltón níž? V kapele někdy transponujeme a hrát otevřené akordy v béčkách je docela hnus.

  • Ahoj , zmenu ladeni na KPA pouzivam pomerne bezne, Transpose bych doporucoval vzdy vlozit vzdy do slotu A, pulton je celkem bezproblemovy ale i tak musis pocitat s trochou te latence. Ted prave hraju -4 :-), a je to legrace, zvuk je lepsi nez takto podlazena kytara do C.

  • ..mam original remote a je fantasticky... kupoval som ho cez Thomann.. o famoznosti KPA nikoho nepresviedcam... je mi uplne jedno kto si o tom co mysli, ale ak ho pouziva sam Pat Metheny resp. ini top muzikanti, tak to asi uplna hovadina zrovna nebude ;)


    zmenu ladenia o polton nepouzivam, ale uz dlhodobo ladim do A 432Hz a nie 440 Hz :)

  • . o famoznosti KPA nikoho nepresviedcam... je mi uplne jedno kto si o tom co mysli, ale ak ho pouziva sam Pat Metheny resp. ini top muzikanti, tak to asi uplna hovadina zrovna nebude ;)


    No a Já jsem si dovolil, poslat na hudebniforum.cz videa s Gilbertem, Nightwish atd.
    Přesně jsem napsal, že když to používají takový kytaristi , tak to nebude tak špatný a hned jsem dostal za uši :)
    Většina diskutujících jen slyšeli, že je KPA placatý zvuk na h..... :)