OS7 Public Beta Discussion

  • OK updated my power rack , I do notice (every update) that the kemper won't finish it' s cycle unless rig manager is closed (or not even running)


    I also noticed (as with the previous release) that stomp and FX presets are not stored !! This is only the case when not renaming them and keep them named as "stomp preset" and "effects preset" , changing one character is enough to store it !!


    Anyone else noticed this ? please try !


    Raf

  • Cannot reproduce any anomaly with latest OS. If you still think, there is an issue in OS 7.1.3 , please open a support ticket and be precise in terms of:


    - Are you referring to presets of the stomps and effects sections in opposition to those of a single effect module?

    - Are you looking in the right place? Stomps section presets can only be browsed while that section is in focus.

    - Do you experience the issue in Browser Mode, Performance Mode, both?

    - Does the missing preset show up after a restart?

    - What are the exact steps since you loaded the last Rig or Performance?

  • Ok will test more ... btw I did not see any FX or stomp preset in the list , emtpy tables ... While pressing and holding the stomp/Fx button , pressing store : stomp section only or effect section only (you can enter the name which is default EFFECTS PRESET and STOMP preset) they don't appear unless renamed ! I'll investigate and open a support ticket this evening !


    Raf

  • Ok will test more ... btw I did not see any FX or stomp preset in the list , emtpy tables ... While pressing and holding the stomp/Fx button , pressing store : stomp section only or effect section only (you can enter the name which is default EFFECTS PRESET and STOMP preset) they don't appear unless renamed ! I'll investigate and open a support ticket this evening !


    Raf

    Not the case with the latest version. I start with no Stomps nor Effects Section presets, which is the normal default scenario. We don't promote such presets anymore and no examples are included in the factory content. I open the Stomps Section. I press STORE and select STOMPS Section. The name Stomps Preset gets suggested. I confirm that name without any change by pressing STORE again. And now the new preset named Stomps Preset gets listed as a Stomps Preset. The same applies for the Effects Section. I suggest you answer my earlier questions and make sure, you use the latest OS revision.

  • Not the case with the latest version. I start with no Stomps nor Effects Section presets, which is the normal default scenario. We don't promote such presets anymore and no examples are included in the factory content. I open the Stomps Section. I press STORE and select STOMPS Section. The name Stomps Preset gets suggested. I confirm that name without any change by pressing STORE again. And now the new preset named Stomps Preset gets listed as a Stomps Preset. The same applies for the Effects Section. I suggest you answer my earlier questions and make sure, you use the latest OS revision.

    Ok yesterday I installed the release version (and also copied my hidden app data contents from another pc to my new on, so all my rigs where back) all is stored now, including the not renamed presets ! Dunno if it had to do with the lack of content from the new rigmanager vs what's on the profiler ? Any happy again ;-)


    Raf

  • The best, and only kosher way, is to contact support, jorisdirks. We end-users aren't supposed to share copies of the firmware.


    Not only might there be another way to solve your issues, but if indeed there appears to be no other option but to try reverting, they'll happily send you an appropriate version.

  • Thanx; but why would that be necessary?

    I sometimes do this and am surpised what the hell changed the sound all of a sudden ... Can be some setting without me touching those parameters ? I often wonder if you choose a rig from the exchange or vendor that they change these parameters and after that they stay untouched ... Just try it won't hurt !


    Raf