Posts by Zdenaale

    difference to what ?

    to a closed back ? no it sounds absolutely great with the Kone,

    had an F12 x200 before, was good too, but the Kone is the thing.

    sold all other FRFR Stuff yesterday, no only my Kone Kab is in use

    Do you think the open back is not problem for the high gained profiles?

    How does it sound?

    Put two Kones into a Vox AD120VTX. It's a Stereo combo. Ripped the amp out, to make it cabinet only. Using the amp as a separate power amp only (thru the stereo returns) and using the Kones in Stereo monitor mode (Direct and Monitor Out) . It sounds absolutely freaking amazing. Only thing I miss is the wonderful Stereo Boss CE-1 from the AD120 (Kemper's isn't as good!).


    ckemper - how's about creating a Kemper decal so I can replace the Vox one. I could use the sticker but that would look tacky.


    Very good idea, I have two questions:

    -

    1. Is the boc open on bachside or cllsed? Shluld be there any problem in the quality of sound if the cabinet is open?

    2. How is the impedance of output combo? 8ohm? What does it means? That the power is lower?


    Than you.

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Great sound....thanks!!!

    Hello Guys,

    could you pls put here the link, video of the Kabinet with high gained sound/profile?


    So far, I see only review with the clean sound.

    Thank you.

    Ahoj, Behringer jsem pouzival ca 1 rok spolecne s UNO4Kemper, svoji praci delal pomerne dobre. Pokud, ale vyzkousite DUNLOP DVP3 , popr. Mission Engineering EP1-KP objevite nove svety, predevsim realneho pocitu pri pouziti WAH, a i Volume. Vlastnim oba dva a mohu byt radou, zkusenostmi napomocny.


    Souhlas,ale je potřeba si uvědomit, poměr cena,kvalita.
    Tzn Behringer (celý pedál,vc prepinacu,kanálu,módy browse,performance,+pedály) za 3100Kč nebo jen samotný (i kdyz prvotřídní) epxression pedál za cca 3300Kč. Takže na živé hraní stejně potřebuji dokoupit něco čím mohu přepínar banky,performance atd..


    Obecně jsem s Behringerem spokojenej. Expression pedal jsem začal používat až s KPa a funguje to v pohodě. Volume ppuzivam primárně na mute,mezi pisnickama,kdy to skočí automaticky na ladicku,která se ti zobrazuje jak na KPa tak na pedálu.


    Za mě tedy naprosto dostačující! Poměr cena,kvalita,výkon... Naprosto 100%

    Zkus se podívat zda nemáš označeno,že se ti mají zobrazovat např pouze favourites, nebo dle určitého autora. Měl by si mít oznacee,zobrazovat všechny.
    Myslím,že se to řeší v režimu browae, levým tlačítkem, nad displajem,kterým prepinas Režimy all/favourites/atd...

    Jasne, tomuto ruzumim.... Myslel jsem to jinak...ze mas napr specialne upraveny rig pro FRFR, a na druhou stranu jine korekce, ktere posilas do PA, pripadne jineho vystupu...


    timto smerem to budu asi smerovat, tzn pres EQ nastavim korekce (horni, dolni prousti, cca v rozmezi kytarove bedny, tzn 100Hz az 10kHz, zejmena oriznout vejsky z te horny) to pujde do FRFR pres minitor out, aby byl na podiu co nejvernejsi pocit, "jakoby" kytarova bedna
    Do PA (main out) necham vetsi rozsah...

    MIrku,


    upravujes jeste nejak RIG equalizerem, aby ti to hralo z RCF co nejvice podobne jako z kytarove bedny.
    Konkretne myslim, zda orezavas zvuk nad 10khz , aby se to co nejvice podobalo zvukove charakteristice kytarove bedny?
    Pripadne jak upravujes rig, zda- li ho upravujes?

    To FendermanMB
    Cauves,
    zaujalo me jak jsi poresil odposlech. Ja mam KPA (PreAmp), a k tomu jsem kpoupil FRFR (viz na obrazku 1x12, RCF) a musim rici, ze se mi stale zda, ze to nehraje jak by melo. Zejm. mi hodne leze ven horna.


    Jak jsi spokojene s tim Palmer Cabinet? A to je aktivni z bedna, nebo ne? Na co si hal do te doby a proc jsi to vymenil.


    ZDenek

    Controller mám Behringer fcb 1010 a k tomu koupenej Chip (Uno kemper chip) ,který vymenis v tom pedálu. Ten lze objednat asi za 35Eur. Takzze fcb asi za 130Eur (Thomann) a ten chip na speciální www adrese, přes Internet (není to originál kemper)


    Ve srovnami s originálem, který stojí asi 15tisKc jsem neváhal. Funguje úplně v poho, na displaji vidíš ladicku,kdyz mutnes volume pedal (a zároveň na display nq KPA). Za mě 100% v poho.


    Pokud budeš chtít pošlu ti Link na ten chip.
    Čau.

    Radku,


    Jen pro potvrzeni, zda se orientují v termínech které popisuješ. Resp..spíše mám pocit,že se neorientuji :)


    Co znamená?


    1) posouvat horní propust až se vytratí protivný spodek? Spíše bych čekal,že budu posouvat spodní hranici pásma směrem nahoru, abych vytlačil ty nejnižší frekvence.


    2) nepřehnat ambient..


    DÍKY.
    Zdeněk

    Cauves,mam LP Custom (co je na obrazku).Link zvuku co se mi libi, begly, ale i sola a vyhravky:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


    RCF (aktivku jsem kupoval hlavne proto) a cely system (KEMPER) jsem volil jendak s touhou po lepsim zvuku a vleke variabilite a take kvuli prenositelnosti...proste se mi nechce rvat bednu, hlavu atd. Popravde pro me je klicove, aby to hralo skvele do PA, ale i pekne do RCFka, kvuli zkouseni atd (tady budu muset spise udelat jine korekce do vytupu na MAIN (PA) a do MONITOUR OUT (RCF). Stejne tak chci, aby to poradne hralo pri nahravani do PC, kdyz nahravame do cubase.Jaky RIG Van Halen si zkousel? Zkusil jsem snimace kobyla 100% krk 20% a zda se mi to, že to je lepsi, zejmena v tech solech, plnejsi a u tech beglu to tolik neřeže pilu. Zkousim jeste laborovat s tonovou clonou na kytare, zatim se mi jevi celkem dobre to mit na cca pulce.NEchavas clonu na max nebo ji stelujes?Na tvoji otazku, zda bych sel do kepmera znovu, tak odpovidam, ze ano, jelikoz jsem presvedcen, ze to musi hrat, akorat to neumim nastavit:-)) . Jen doufa, ze aby to hralo, tak nebudu muset to posilat do kytarove bedny, to bych musel vzit i hlavu, kvuli koncaku....:-)Jdu zmenit foto:-), aby tam bylo cele nadobicko-...

    Právě, že bych čekal, když jedu přes Kempra tak ta aktivní bedna by měla být v poho,resp zvuk co z toho leze,jelikož Kemper si nasimuluje zvuk cabinetu.
    Naprosto souhlas s tím,že pokud klasickou hlavu pošlu do linky,tak zvuk bude na PA desnej. Ta bedna dělá spoustu zvukové práce.


    S těma snimacema to zkusím jak píšeš.


    Mě se třeba líbí na begl Mesa Rectifier zvuk, ale na sóla mi přijde upraskanej,alespoň mě to tak hraje.


    Zatím vše a zdravim všechny.
    ZDENEK

    Tak to sji mel kliku, ze jsi mel zalohy - ty jsem jeste neudelal, tkaze bych to taky mel ...


    S tim zvukem je to u me komplikovanejsi, jelikoz jsem to nikdy moc neresil, vzdy jsem vzal hlavu otocil 5 cudlikama a bylo to. :-), takze asi ani opradne nevim co chci..:-)


    Zvuk bych mel nejradsi na begly ostrejsi, ale na sola zase kulatejsi a jemnejsi. Bohuhel, kdyz se mi libi zvuk na beglech, tak vetsinou na tenkych strunach je upraskanej az takovej distortion.


    Kazdopadne vcera na koncerte jsem poprve otestoval KPA. Zvukar spokojenej (bral to lajnou) a ja akorat resil odposlech pres muj FRFR, kterej byl napojen na monitour out - musel jsem ho trosku smerovat, abych ho dobre slysel (co mi vadi na tom FRFR je docela silna horna, ktera nejde vypnout...)


    Na zvuku tedy jeste budu nejakou dobu makat (resp hledat a zkouset) a jsem optimista a verim, ze to dopadne dobre:-) pak bych se kdyztak ozval a budeme resit kabely, ale kazdopadne dekuji moc.

    Radku diky za vyčerpávající odpověď.


    S tema kabelama to je teda věda. Popravdě ani nevím jake mam kabely. Nějaké planet waves, ted jse ještě kupoval dadario. Ale asi zadnej hit to nebude. 6m kabel stal asi 1000kc.


    Jinak si myslim,ze nejdříve fakt musím najít, nastavit zvuk a následně bduu resit kabely.


    S tema zvukama jsem si dnes hral asi 3 hodiny. Natahnul jsem par zvuku co jsem nasel na rig exchange od Britta a jsou fakt některé dobre. Zejmena se mi libi,ze maji peknej jasnej gain zvuk, na tenkejch, sólových strunach. Musel jeem ale zase stelovat, aby ty basove struny E A D nebyly takove tupe. Takze jsem otevřel v v efektu EQ a zacal stelovat, v zásadě jsem stahnul nizke frekvence a trošku zvysil stredy... Tak dnes, tj v pátek večer, uvidim, jak to bude hrát. Popravdě, ale furt to neji ono.


    Sinmix jsem koupil tento SinMix EHV 0551 III.
    Na kolik přijde kytarový kabel , napr 6m ve stříbre?


    To matani vlakna nevim...

    Jasně souhlas. Člověk má tendenci to srovnávat,když ti to pere bedna do zadku. S tím nemám problém, že mi to leze jen z FCFR,je to přeci jen odposlech.


    Přesto ten základní problém je nastavit dobrý zvuk co poleze do PA, myslím, že hodně by mi mělo vždy napovědět co mi leze z Frfr. Kytara je ok, GIBSON, LP custom. Zvuky jsem koupil od Sinmixu,které mi přijdou velmi dobré. To co mé překvapilo, až se mi to nechtělo věřit,jsou ty kabely...co jsi zmiňoval. Popravdě to jsem nikdy neřešil.


    Je pravda,že asi VELMI DULEZITE je TAKE nastavení Eq. Máš nějaký vybraný EQ,KTERY POUZIVAS?


    Čau