Posts by Radis

    Ahoj,
    tak se po nějakém čase zase ozývám, Právě jsem prošel další zkušeností, a jak píše mirek na fórech se tlachá a spousta lidí jen žvaní. Byl jsem si v masteringovém studiu poslechnout monitory světové třídy a musím říci, že je to jako z Kemprem. Donesli jsme si do studia monitory firmy Genelec a to vysoký model Genelec 8050 asi 80 000 za pár a porovnali jsme to s bednami, co opravdu hraji a musím říci, že to bylo jako super poslech a poslech z beden za 500Kč k PC. Nyní musím říci, že i zvuky z kempra musím poopravit, jelikož bedny hrají správně a rovně s úžasným 3D prostorem. Tak pozor na to, co posloucháte, nemusí to být vždy pravda!!!!!!!!!!!!!
    Ukazuje se, že opravdu někdy slepému popisujeme duhu a ještě jsme taky slepí. Mnoho věcí mě nepřekvapí, ale tohle je mazec a již chápu, jak se může lišit realita od toho, co opravdu slyšíme. Věrnost vyzářeného zvuku je strašně důležitá, jelikož potom se tady dohadujeme, jak je zapotřebí nastavit např. zvuk na Kempru, ale jak ho můžeme nastavit, když většina beden brutálně lže. Asi týden jsem si vychutnával muziku a konečně slyšel, jak opravdu věci byly smíchané. Nedá se to dost dobře popsat, ale spousta známých co byla u mě na poslechu nových beden jen žasla, jak je hudba pohltila. Tak krásný start týdne.
    Radek

    Je na světe verze OS 4.03.12293 ale není na stránkách, mají jen distributoři.

    Ahoj,
    taky jsem všemožně dumal, ale originál remote bude asi fakt správná volba, je to sladěno a vše vychytané s novými update jistě přibudou další funkce. Uvažoval jsem o nějaké levné náhražce, ale asi to nemá cenu a s novými funkcemi to bude vše kompatibilní a ten display je fakt super. Kde jsi remote dokupoval?



    Pro Mirek GR10
    Taky jsem několik příspěvků napsal, ale na našem fóru diskutují jen opravdoví odborníci anebo lidi, kteří nemají zájem o informace, ale chtějí slyšet jen svou pravdu. Je to někdy těžké a někdy se nedivím, pokud jsem Kemper neměl doma, taky jsem pochyboval a stále ještě hledám. Je to po létech Lampových aparátů opravdu šok a chce to zdomácnět a hlavně využít. Já jsem všechny krabky už rozprodal.
    Prozatím jsem nadšen, nikdy jsem takový zvuk neměl a to ještě kemper zvládám tak na 50%.
    Používáte někdo odladění kytary o půltón níž? V kapele někdy transponujeme a hrát otevřené akordy v béčkách je docela hnus.

    Ahoj, napadlo mě, že by mohl jit použít i multiefekt Line6 POD X3. netestoval to někdo?

    Ahoj,
    Zdenek má pravdu, nejpravděpodobnější problém je volba ALL Rigs


    Zdenku jak ti chodí volume a expresion pedál na tom Beringeru, není to velký průser????



    Radek

    Nemohu veřejně šířit, je to jen syrový náběr, poskytnu jen kamarádům kemperistum se zárukou osobního poslechu.
    Příští týden dotočíme zpěvy a budeme michat a pak jen mastering.


    Pošlšte mi e-mail a prosím nešířit, ale vážně.


    [email protected]

    Tak jsme kluci včera otestovali kemper ve studiu na pořádné metle.
    Nahráli jsme si i čistou stopu na reamping a budu zvuky ladit dle požadavků nahrávky.
    Nějak jsme se s tím nepárali a co nám lezlo ze stolu bez míchačky a uprav nás docela překvapilo!!!!!
    Škoda, že se tu nedá vložit MP3


    Radek


    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

    Morphing posouvá našeho mazlíka zase o dost výše, je to z toho videa patrno, paj je to na nás a nemusíme moc řešit. Jedna strana clean a druhá ......
    Super myšlenka, mám pocit, že to s náma myslí opravdu upřímně.


    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


    Ten ovladač co zmiňuje Mirek, to je ten o ktrerém jsem uvažoval jen mi tam chybí ty pedály .
    Je to super mít to jako jeden komplet. Z těhto důvodů jsem neuvažoval o originálu kemper.


    Pomalu se stotožňuji s myšlenkou, že mi budou stačit 3-4 zvuky a pak je to o efektech.


    TAF - Van -m- Halen - 2015-02-14 12-42-55.kipr

    Ahoj,
    děkuji a samozřejmě budu rád za link, dneska jsem si zahrál s podklady a učurával jsem blahem, Strašně se mi líbí RIG Van / m / Halen
    Právě jsem řešil jak doplnit Kemper ovladačem s pedálem a tak jsem vděčný za každou pomoc. Rád bych testnul ten Morphing. Někde jesem narazil na link kontroleru, tady někde od nás.


    Díky Radek

    Rozumíš tomu dobře je to na provní pohled nelogické, ale pokud se podívás na jakýkoliv EQ s funkcí horní a dolní propusti uvidíš, že je tomu tak.
    Tak opravdu budeš posouvat propusť od spodního pásma nahoru, až poslechem dojde k odstranění hlukové nežádoucí složky zvuku.
    Ambient ti do zvuku přidáví // ne vždy // prostorovost a ne vždy se to musí hodit. Každopádně jak tady kluci psali s Kemprem se dá dosáhnout jakýkoliv zvuk, chce to jen čas a využít všechny nabízené nástroje. Určitě to není o koupení rig profilů, ale podle kytary a aparátu na který hraješ o nastavení korekcí efektů atd.
    Nahrej si pokud možno tvůj vysněný zvuk a potom si jej se zvukem na Kempru porovnávej 1:1 okamžitě budeš schopen identifikovat co tomu zvuku chybí.
    Takovým postupem se dělá mastering a taky se používají vzorové songy.
    Hodně zdaru a dole máš odkaz na obrázek jak funguje HP a LP filter



    fumkce HP-LP


    http://theproaudiofiles.com/wp…s/2013/11/Figure-EQ-1.jpg

    Ahoj ,
    nevím, jak se to bude chovat na reampingu, ale Vovox jsou Švýcaři a ty kabely jsem si taky poslech metr kabelu 450 Kč je docela šleha a kabel mi zase tak úžasný taky nepřipadl.
    Jak jsem již dříve psal je zapotřebí volit kabely, tedy jejich průřez na konkrétní kytaru, například na Gibson LP kabely s 1,2mm byly moc temné a přidaly ještě větší hutnosta a tloušťku. Průměr 0,8 byl super kytara se projasnila a byla krásně detailní. Na Strata opačně ten tlustý byl to pravé a kytara hrála luxusně.
    Dále se používají různé klony s mědí, ta tomu dává tu špinavost, je toho na dizertační práci. Klidně si zavolej do Music Data p Malému ten tomu nevěřil a spadla mu brada už jen jak jsme do kempera dali přívodní eurovku ve stříbře, zvuk o 50% lepší. Nyní má pan Malý vystříbřenou Fendru potenciometry Allesandro a stříbrný kabel a dokonce i trsátko. Byl to zážitek vidět, jak testoval trsátko a potom to svoje oblíbené zahodil. Musel by jsi to slyšet na vlastní uši. Určitě to posouvá nástroj o jednu až dvě třídy nahoru.
    Nikdo tomu nevěří až to uslyší a zahrají si, tak rohlík na tváři. Posledně jsem si zahrál na vystříbřeného Strata od Pastrňáka z Buty.
    Kluci jsou ještě dál a mění poťáky od Allesandro Kanada jeden 70 Dolarů a kondíky do clon podobně drahé, ale tak vysoce nemířím. Kamarád má snímače na stratu a Gibson LP vinuté stříbrem.
    Referoval mi, že za ně dal víc jak za já za Kemper. Dam tu link na odkaz budu zveřejňovat nahrávku Zdenka Bíny ze živého vystoupení, jen akustika Furch a zpěv. Vše od elektriky a ž po kabeláž kytara mikrofon stříbro. Tak, třeba to tam uslyšíte.
    Když jsem se o to začal zajímat, tak jsem byl taky skeptický, ale je to velký rozdíl.
    Konečně mi dorazily oplety na kabely a tak zase několik šňůr vyrobím.


    zde odkaz na test trsátek

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    ukázka stříbra točeno jen na mobil
    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Diky za postřehy a rád si přečtu ty velké zkušenosti.
    Pluginů mám dost a to velice kvalitní od UAD, a Waves máme i hromadu hardware.
    Již Pro Tools 12, na kterých pracuji mají výborné pluginy.
    Pokud Vás to zajímá, tak odkaz na studio
    http://www.gloriarecords.cz


    Čekají nás prvé náběry kapel, to se těším, hlavně tam musí být řádná dynamika.
    Ještě se musím podívat na směrování výstupu, jelikož chci jednu linki s čitou kytarou, pro následný reamping.
    Vše jedeme přez preampy a velké stoly Soundcraft K3.
    Máme v tomto a příštím měsíci tři kapely, tak se s jejich svolením, podělím o nějakou tu zvukovou ochutnávku.
    Radis
    Jinak jsem včera koupil na Kemper termotašku z Lidl je ideálně vypolstrovaná a hlavně stálo 200,-.
    Hrajete někd na kemper na basu a nebo akustiku?
    Akustických profilů moc není!!! Testoval jsem dost vysoký model od Sigma Guitars je to pajclý Marten a tam se ten piezák ztratil a jelikož mám jen a si šest profilů na akustiku moc jsem toho nenatestoval. Kupodivu jeden profil hrál s přídechem nylonky, což je v nahrávkách docla dobré.

    Jo to je hodně natlačený zvuk, ale pozor stejnou figuru hraja basa a ta tomu přidává hutnost, je to slyšet v partech kdy kytar hraje vyhrávku a tam je jasný ostřejší zvuk. Použil bych např. Metal Wide se zdůrazněnou složkou spodního pásma a potom proti tomu bych posouval horní propust až se ze zvuku vytratí protivný spodek. Středy se u metalu lehce potlačují. Výšky dodají čitelnost a pozor nepřehnat ambient. Kratičký dozvuk dodá objem, ale opatrně. Dále malý experiment s Gate, určitě bych porojel cabinety a hotovo.


    R

    Ahoj přátelé,
    jedna otázečka na Vás již zkušené uživatele.
    Koupili by jste Kemper znovu, co Vám na něm vadí a co naopak oceňujete.
    Máte nějaké speciální vychytávky, které se hodí sdílet?
    Díky za postřehy
    Radis

    Tak, jsem testoval zvuky a s tim nastavením Kobyla 100% krk 10-20% a Rig Van Halen docela dobrý jak na doprovod a i na solo, ton šťavnatý a na solech docela pořádně tučný i bez přepínání samo sebou přepínač na středu.Těch profilů by ale vyhovovalo mnohem víc!!!!!
    Konečně jsem si dal oba mazliky, vlastně i s Kemprem trojička, do profilové fotky.
    Radek

    Tak jsem to nemyslel, ta aktivka, pokud je na rovno bude přibarvovat zvuk, jelikož práce střeďáku je zde nahrazená tlakovou hornou a ta je větsinou dělená kolem 1000Hz, tak tam ty středy, které vyřazuje střeďák právě v kytarovém kabinetu nebudou. A ve středech se odehrává vše nejpodstatnější, to samé bude u studiových monitorů, ta mají právě z těchto důvodů ulhaný projev. Lepší to bude u třípásmovky, pošli mi link zvuku, který se ti líbí a který preferuješ.
    Na obrázku máš LP, tak hraješ na dva humbuckery? A jakou kytaru vlastníš?
    Ještě se vrátím k tomu simulování, Kemper nic nesimuluje při čichání aparátu si kemper do hlavy a bedny posílá své frekvence a různé pazvuky a očichává jak se tento koktail na zvuku podepíše, pak probíhá dost složitý proces modulace hlavy a konkrétní bedny a snimacího mikrofónu.
    Rig je tedy opravdu směsí toho co je schopna dávat hlava a bedna + mikrák, a to je větřinou střeďák, nikdy jsem neviděl, že by se vzorkoval jiný box.
    Velká část aktivek je dost jedovatá a právě ta uhlazenost středů tam chybí. Já kemper zkouším na třípasmovkách a na širokopásmovém jednopásmu a musím uznat, že jsem z 1300 Rigů vybral jen několik a ty jsou většinou placené. Pokud ti zvukař ladí zvuk do PA bude jednoduší poslat ti Kemper z mixu linkou do tvé bedny, poud ne přímo do odposlechu, tam budeš mít reálný zvuk, jelikož pokud to zvukař ví, budou vyřízlé kolizní součtové harmovické frekvence. Pokud by jsi se znovu rozhodoval šel bys do kempera znovu?
    Radek

    Ahojky,
    když jsem ještě Kemper neměl četl jsem toto vlákno a další na CZ serverech a udivovalo mě jak tam uživatelé používají aktrivky od RCF atd, přitom kytarový zvuk komb a hlav je řešen povětšinou širším středopásmem 10" nebo12 " . Tak je zapotřebí si uvědomit, že ten reprák dává určitý charakter zvuku. To větčina muzikantů vůbec nechápe, že při sejmutí jejich komba, nebo hlavy mají z PA úplně jiný zvuk, než si myslí. Ve studiu je to markantní a tam jsou na to podmínky, stejně Kemper udělá lepší službu. POKUD MÁŠ KYTARU TYPU LP NEBO JINOU, SE DVĚMA HUMBUCKER, OTESTUJ NASTAVENÍ KOBYLA NAPLNO A KRKOVÝ JEN TAK NA POCIT ASI DESET PROCENT NA POT. HLASITOSTI. Mohlo by to vyřečit ten problém s tenkostí.
    Jinak se musí najít vhodný RIG s nastavením právě na velkém PA, aby kytara lezla z hudby a nebyla zahuhňaná, asi by tě udivilo, ale v některých nahrávkách kytary řežu odspod až nad 200Hz, spodek totiš hraje bass a bicí respektive velký buben.
    Je zapotřebí si uvědomit, že každý nástroj je jen součástí velké skládačky, která se nazývá celkový sound kapely a tak k tomu přistupovat, zde není místo pro individualizmus. Omlouvám se za moralizování, ale když nahráváme kapely, je to mnohdy patrné a ti kluci si to vůbec neuvědomují.
    Tak asi tak nějak se to má, My s kolegou i zvučime a to máme aparat o KV2 audio, tak to je opravdu čistota.
    Krásnou neděli všem Kemperistům
    Radek