Posts by vladankaspar

    Oni hošové si neuvědomují ,že jaksi se doba mění i v PA.Dnes přece už není potřeba 100w hlavou ozvučit sál ne??Poslední dobou co mrkám na live koncerty hvězd tak aparáty poschovávané někde za bukem stejně jim to valí na 30 w a nikomu to nevadí.Ba právě naopak se zvuk kapely vyčistí když na podiu nehulákájí 2 100 wattové aparáty +bassa.Odposlechy do uší další vymoženost moderní doby.


    Přece máme převážne všichni naposlouchané zvuky svých vzorů z desek takže hotový studiový zvuk.Já jsem ho teda vždycky chtěl,cesta lampových předzesáků+konec ,pak Marshall bluesbreaker +tance na krabičkách ,1w ampy ,line6 DT25 atd.Výsledek byl vždy rozpačitý protože jak víme je potřeba aby se při nazvučení pracovalo s pozicí mikrofonu ,dále volba mikrofonu atd.Každý víkend nás zvučil někdo jiný a prostě výsledek nikdy nesplnil to jsem chtěl. Prostě pokud jste v pozici okresního nebo krajského vrzala tak nikdy nebudete mít ten servis a komfort vyladit řádně zvuk,a mít zvukaře co rozumí kytarovému zvuku(protože nejlepší zvukař je kytarista co si na cirkulárce uříznul 3 prsty a těch moc není).


    Jednou jsem zkoušel slepý test celolampu na které jsem našel zvuk který mi vyhovoval pak PODHD500 jsem našel podobný amp charakteristikou lamp atd.Lampáč jsme sejmuli mkrofonem do jedné starny PA pod šel linkou do druhé.Ten zvuk byl +- trolejbus stejný žádné velké čaro se nekonalo.Pak došlo vystřízlivění přeprava,udržba,krabičky thru bypas lišty atd to znáte všichni.Lampáč fičel zpátky do obchodu.


    Je jasné ,že s Kemperem se musíte sžít pochopit co jak funguje dostat do ucha rigy +své nástroje co bude vyhovovat a co ne .Vždyť s klasickým ampem je to podobné než najdete overdrive co sedne aparátu i kytaře je kolikrát martýrium a prachů v háji.Pro mne je teď kemper jednou z nejepších investicí.Pro mne má skvělou dynamiku a odezvu toho co umím dát do kytary,špičkové efekty a spoustu opičáren dokola.Nejdůležitější je že ten zvuk prolézá což byl vždy problém u modelingu.A dnes už ty PA čka tu kvalitu přenesou.Pokud ovšem někdo testuje na koncertě bůhví na jaké PA a odposlechy zvukaří okresních formátů mají taky spíše lowend tak se nedívím že se to moc nezdá ale hlavně je třeba se s tím opravdu pohrát a prosedět určitý čas.Myslím ale, že hele pujč mi to já si to zkusím asi nebude moc fungovat.
    JInak ať lidi posluchají také očima je přece jasné ,že z youtube to po audio stránce vždycky nebude srovnatelné z reálem.Já jsem vždycky čuměl na ty vyjevené ksichty lidí co umí hrát asi 100x líp než já a mají tam 20 aparátů a nevěřícně kroutí hlavou jak je to možné.


    Tak jsem si udělal radost a zakoupil Kemper Remote co dodat ,pecka doporučuji.Parádně vidím rigy i efekty v nich obsažené ,dokonce je na výběr ze dvou layoutů zobrazení.Ve verzi 4.0 lze dokonce namapovat i switche ovládající looper ladičku a tap na spouštění efektů kdyby bylo málo.jeden kabel,bez napájení prostě vychytané.

    Ahoj je vidět ,že valaší mají rozum :).Mám Kempera již přes půl roku.Spustu zvuků jsem nakoupil a mě nejvíce vyhovují Topjimi.
    Jako PA používám kv2 ex10 Audio a je to pecka Ovladač používám midi grande, expresion vlastní výroby.
    Docela by mne zajímaly ty tvé kabely dalo by se to vyzkoušet máme to k sobě blízko tak bych se zastavil kdyby to bylo možné.