tijlcarrein Beginner

 • Member since Dec 17th 2017
 • Last Activity:
Posts
126
Reactions Received
371
Points
1,031
Profile Hits
928
 • Dag Tijl,


  Ben net terug van Holland. Daar een paar daagjes gaan fietsen met de vrouw.
  Fijn dat je Rik kent. Rik is nog altijd de gitarist van Frozen Rain maar door het feit dat hij het vrij druk heeft komt hij tegenwnoordig nauwelijks toe aan opnames voor Frozen Rain.
  Frozen Rain is ook enkel een 'studio'band zoals je misschien wel al weet.


  Ik zou mezelf nou niet meteen een gitarist durven noemen. Ik ben in de eerste plaats componist/toetsenist zeg maar. In mijn allereerste coverbandje speelde ik ook wat ritmegitaar maar later ben ik overgeschakeld op toetsen. Ik speelde ook wat akoestische gitaar in huwelijksmissen en nog steeds in mijn klas maar dat is het dan ook. Bedoeling is de Kemper te gaan gebruiken met mijn Ibanez RGA321F (zie ook link in bijlage)
  https://reverb.com/item/176718…e-top-j-craft-rga-321-jap
  Met behulp van de Kemper hoop ik hier en daar ook wat kleine dingetjes te kunnen opnemen. Maar eerst moet ik enkele goede sounds uit de Kemper zien te krijgen. Momenteel enkel nog maar eens vlug met koptelefoon iets uitgeprobeerd. Zal zoeken en tweaken worden denk ik.


  Tweede Frozen Rain toetsenist Jurgen heeft intussen voor het volgend album ook al diverse gitaarsolo's ingespeeld met toetsen (via de 'Kontakt' sampler kan dit allemaal tegenwoordig).Diverse mensen die de demo's hoorden wisten helemaal niet dat de solo's ingespeeld waren met toetsen. Zo realistisch kan dit allemaal tegenwoordig. Met de Kemper zouden we willen proberen om via reamping Jurgen zijn partijen van een andere sound te voorzien. Zal dus ook wat experimenteren worden.


  Met Frozen Rain werken we volop aan een derde album. Maar aangezien Rik zoveel aan zijn hoofd heeft denken we eraan om een tweede gitarist aan de line up toe te voegen. Al diverse vrienden speelden een gastsolootje in maar daar kom je natuurlijk niet ver mee bij een volledig album. Misschien is de toevoeging van een tweede gitarist dus noodzakelijk.


  Muzikale groeten,
  Kurt

  • Beste Kurt, als ik iets kan doen voor je (ik ben wel bijlange niet zo begenadigd als Rik hoor) laat maar weten (0497/546405). Ik heb massa's goede profiles staan.

  • Hoi Tijl,
   Ik herinner me dat Rik het had over een gitarist (politieagent) die hem af en toe iets uitlegde of wat op zijn pc installeerde. Ik vermoed dat jij diegene bent waarover hij het had nietwaar? Ik ben zeker geïnteresseerd in goede profiles om mee te werken. Ik heb er zelf trouwens al een heleboel verzameld. 't Komt er natuurlijk op aan degelijke profiles te vinden in combinatie met mijn gitaar. Als ik enkele bruikbare sounds heb voor ritme en solo ben ik al meer dan tevreden.
   Misschien kunnen we best eens afspreken als ik mijn Kemper wat meer en beter heb kunnen verkennen. Je kunt mij altijd mailen via [email protected] of bellen naar 09/3750722.


   Groetjes,
   Kurt